donderdag 20 februari 2014

Kaassoufflés voor 'E'

Experiment geslaagd, dus het recept kan worden genotuleerd. Binnen mijn eetwijze volkomen dieet-onverantwoord, maar wél vegetarisch en ideaal als snack of voorgerecht voor visite en niet eens zo stiekem heel lekker: Kaassouflés. Geïnspireerd door, en gemaakt voor collega 'E', maar lekker voor iedereen die van kaas en snacks houdt.

Voor ca. 16 kleine kaassoufflés:
7 plakjes smeltcheddar (wordt ook verkocht als cheeseburgerkaas)
In volume ongeveer dezelfde hoeveelheid geraspte (extra)belegen kaas
16 ontdooide loempiavelletjes van ca. 12 x12 cm. (Ontdooi een paar extra vellen voor als er velletjes scheuren)
2 medium eieren
Fijn paneermeel
Peper uit de molen

Snijdt de plakken cheddar in stukjes en meng met de geraspte kaas.


Hak en meng de kazen met 2 messen in een kom totdat het de kleur en consistentie van roereieren heeft. Voeg naar smaak peper uit de molen toe. Een snuf cayennepeper kan ook lekker zijn.


Klop een ei en bestrijk de randen van de loempiavelletjes met het ei. Leg op elk velletje ongeveer 2 eetlepels kaas. Wanneer je kaas overhoudt kan het restant natuurlijk gewoon over een pastagerecht of in een kaasssaus verwerkt worden.


Vouw eerst de korte kanten naar binnen en dan de brede kanten over elkaar heen. Plak goed vast met geklopt ei. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de kaas er bij het bakken uitloopt.


Klop dan nog een ei bij de rest van het ei dat gebruikt is om de pakketjes te maken. Doop de pakketjes een voor een in het ei en vervolgens in het paneermeel. Pak hierbij goed de zijkanten mee.


Laat de souffleetjes opstijven in de koelkast. Dit kan (afgedekt) een dag van tevoren.

Schudt het teveel aan paneermeel van de soufflés, los kruim geeft aangebakken, zwarte - en dus giftige - rotzooi in de pan. Bak de kaassouflés in een laag zonnebloemolie in een hapjespan of koekenpan tot ze goudbruin zijn. Ongeveer 2 minuten per kant is voldoende. Pas op met omdraaien, het velletje kan barsten.Ik heb de kaassouffleetjes geserveerd als voorgerecht, met een tomatensalade erbij.

Tomatensalade:
Een potje lekker zoete gehalveerde 'snacktomaatjes' of cherrytomaatjes
Een gesnipperd lente-uitje
Kappertjes
Dressing van olijfolie, azijn, zout en peper en een paar eetlepels tomatentapenade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten