Sinds het kwik de 20 graden naderde en zelfs overschreed is het in onze stadsbuurt één groot barbequefestijn. Partytentjes worden opgezet en de kolen gloeien. Na de winter vinden wij Nederlanders blijkbaar niets lekkerder dan samen met vrienden geschroeid vlees eten in de buitenlucht. En ja, ook ik maak me hier 'schuldig' aan. Vandaag dus maar weer eens een simpel, en verantwoord soepje, met als toegift een receptje voor een lekkere kipmarinade, mocht het dit weekend opnieuw bbq-weer worden.
Voor 2 personen:
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 stronkje broccoli
1/2 knolselderij
1 courgette
1 - 1,5 liter groentenbouillon
eventueel geroosterde pijnboompitten of zonnebloempitten als garnering
eventueel geraspte kaas
Fruit de gesnipperde ui en knoflook kort in een scheutje olijfolie. Bak dan kort de in kleine stukjes gesneden knolselderij mee.
Schenk de hete bouillon bij de groenten en kook ongeveer 10 minuten.
Voeg dan de in stukken/roosjes gesneden broccoli en courgette toe (ook de stronk gebruiken!). Laat nog 5-10 minuten koken.
Rooster ondertussen de pitten/zaden.
Pureer de soep - van het vuur af - met de staafmixer. Garneer met pitten/zaden en/of geraspte kaas.
Toegift
BBQ-marinade piri-piri voor (bio/scharrel) kipkarbonades of kipbraadlapjes voor ongeveer 1 kilo kip:
2 rode pepers met of zonder de zaadjes naar smaak
1 rood uitje, schoongemaakt en in stukken gesneden
4 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel (gedroogde) oregano
flink wat gemalen grof zeezout
peper
Sap en rasp van 1 citroen
3 grote tenen knoflook
klein drupje olijfolie
Doe alle ingrediënten in het molentje van de staafmixer en pureer. Meng dit door de kip en laat lekker een dagje marineren op een koele plek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten