zondag 18 januari 2015

Hartige zondagmorgen tofu-scramble

Als ik de interwebs mag geloven ben ik een enorme loser omdat ik nooit eerder een tofu scramble heb gemaakt. Nou had ik daar tot nu toe niet zo'n behoefte aan omdat ik mezelf op zondag meestal trakteer op een echt gebakken ei. Maar omdat ik m'n eetwijze weer wat verder wil aanscherpen ben ik vandaag toch voor de vegan variant gegaan. Wat ze je ook vertellen die die hard vegans, het smaakt niet naar ei, maar lekker is het wel. En heel vullend.


Voor een stevige portie:
125 gram (biologische) tofu
125 gram kastanjechampignons
1/2 uitje
2 tl koenjit (kurkuma)
1 tl gerookt paprikapoeder (mild)
1 el (japanse) sojasaus
1 flinke eetlepel gistvlokken
(optioneel) klein scheutje soja- of kokosroom
peper & zout

Fruit in een klein beetje olie zachtjes het fijngesnipperde uitje, en voeg de gesneden champignons toe. Even bakken en de koenjit en paprikapoeder kort meefruiten.
Dan verkruimelde tofu meebakken en op het laatst de sojasaus en gist er doorheen roeren. Om het geheel iets smeuïger te maken kan je nog een scheutje room toevoegen, maar een drup water kan ook.
Peper en zout naar smaak.

Lekker op een roggecracker of met wat knapperige sla in een wrap of pitabroodje.