vrijdag 12 september 2014

Op culinaire strooptocht door Rotjeknor

En dan zie je ineens dat je al meer dan een maand niets op je blog hebt geplaatst... Ik beken, ik ben een beetje laks de laatste tijd. Eet uit gemakzucht hetzelfde als echtgenoot en uit misplaatst vakantie = snoepen gevoel ook teveel écht verkeerde dingen. Tijd om daar verandering in aan te brengen! Inmiddels snak ik naar een flinke bak sla en wil ik ook weer zelf ijsthee gaan maken. Een goed begin is lekkere ingrediënten verzamelen en omdat het mooi weer is besluit ik een stukje te gaan fietsen door ons fraaie dorp aan de Maas.Eerst naar de Fenix Food Factory. Sinds ik daar deze zomer een heerlijke ijsthee met vlierbloesemsiroop bij Rechtstreex dronk, maak ik zelf een minder zoete variant daarop. Een beetje zoet - de siroop - is wel essentieel en voor zover ik weet wordt de siroop van 'De Smaak van' alleen daar verkocht. Dat wordt dus die net effe te stijle geknikte brug over fietsen. Flink doortrappen, maar what goes up, gaat uiteindelijk ook weer down en dan heppie ook wat. Een prachtig stukje Rotjeknor badend in de zon. Nog even het hoerenlopertje over (vinden de mensen daar op Katendrecht niet leuk, als je hun brug zo noemt) en het shoppen kan beginnen. Dacht ik. "Nee, mevrouw, vlierbloesemsiroop is een seizoensproduct". Uitverkocht dus. Bummer.
Wel lekkere seizoensappels gekocht. 80 cent voor een kleine kilo, bio is niet altijd duur. En ook 2 echt ambachtelijke slavinken voor manlief van slager Bijten.

foto: http://kunstenkoffie.blogspot.nl/


Wat nu? Eens kijken bij Buiten op de Binnenweg of die iets van siroop hebben. Nope. Dan toch maar een speltbrood voor straks halen bij Jordy's. Had ik ook in de Feniksloods of bij de Urban Bakery kunnen doen. Maar ja, ik ben er nu toch. En dit is wel de originele winkel.

foto: www.aziatische-ingredienten.nl/


Volgende stop: De Chinese supermarkt Amazing Oriental aan de West Kruiskade. Silken tofu inslaan want ik heb zin in chocolademousse. Rijstmeel zodat ik weer eens Vietnamese pannenkoekjes kan maken. Daar hoort natuurlijk vissaus bij, voorraadje soba-noedels - altijd handig - kokosroom, agar-agar, droge soja brokken en een zak vage, pikant gekruide groene erwten voor bij de borrel.

Maar nu heb ik nog steeds geen vlierbloesemsiroop. OK, dan fiets ik door naar Marqt met een Q. Eigenlijk kom ik daar liever niet meer, want ik geeft er altijd een godsvermogen uit, maar nood breekt wet. En zowaar, ik weet me in te houden. Op wat mooie Hollandse sperziebonen, een bakje kiemgroenten en een reep Tony's Chocolonely voor manlief na. En een fles Elder Cordial van Belvoir. Daar begon deze hele tocht uiteindelijk om. Blijken ze dat - hoe is het mogelijk - ook bij de Appie om de hoek te verkopen *zucht*. Want daar eindigde ik als vanzelfsprekend. De kat moet tenslotte ook eten.

Toch was het geen straf om op deze prachtige dag een stukje om te fietsen. Weer een beetje feeling te krijgen met écht eten, zin te krijgen in écht koken. En om op mijn laatste zonnige (hoera!) vakantiedag te genieten van mijn eigen mooie stad. Waar steeds meer leuke plekken en leuke winkeltjes zijn. Ik ben een bevoorrecht mens.
1 opmerking:

  1. Leuk! Ik hou altijd wel van dit soort tips en recensies. Leuk ook een day in the life.

    BeantwoordenVerwijderen