donderdag 12 juni 2014

Couscous kikkererwten granaatappelsalade (Wat de Appie kan, kan ik goedkoper, deel 2)

Een paar weken geleden maakte ik - geïnspireerd door de nieuwe maaltijdsalades van de AH - een grote vullende couscoussalade voor minder geld. Vandaag een tweede, nog lekkerder poging. En dat voor maar ongeveer € 3,00 voor 2 hele grote of 3 kleinere porties.



Flinke vullende salade voor 2-3 personen (portie op de foto kreeg ik niet op) 
of kleine salade (portiegrootte AH) voor 4-5:
ongeveer 1,5 ons (biologische) voorgestoomde/snel klaar couscous
1 blik (250 gram) kikkererwten (uitlekgewicht)
1 lichtgroene Turkse puntpaprika/milde peper
1 grote lente-ui
1 rijpe granaatappel
peper en zout
olijfolie
sap van een halve limoen
Optioneel: geiten- of schapenfeta

Doe de couscous in een kom met een snufje zout en een klein scheutje olijfolie. Giet hierop kokend water (de couscous moet onder staan) en laat 3-5 minuten wellen en bijna droog worden. Roer los met een vork en laat iets afkoelen.

Giet ondertussen de kikkererwten in een zeef en spoel af onder een stromende kraan totdat de zeepachtige bubbels verdwenen zijn.

Haal de zaadlijsten uit de de puntpaprika en snij in reepjes. Snij de lenteui in dunne plakjes.
Haal de vruchtsegmentjes uit de granaatappel. Pas op, het sap schiet alle kanten op, dus draag een schort!

Meng de couscous, erwten en groenten en fruit in een kom. Doe er eventueel wat kaas bij.

Maak naar smaak af met olijfolie , limoensap en peper en zout.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen