vrijdag 4 april 2014

Gevulde XL champignons

Geen vrijdagavondpizza voor mij vandaag, maar gevulde XXL champignons. Ook met lekkere hete gesmolten kaas en groenten, dus een goed alternatief.




Hoofdgerecht voor 1 persoon of bijgerecht/lunch voor 2 personen:
2 XL champignons (ca 10-12 cm doorsnee) of portobellos. Kan je deze niet krijgen, neem dan zo groot mogelijke andere champignons die samen een grote vormen en behandel ze op dezelfde manier.
klein stukje knolselderij of halve stengel bleekselderij
1 rood pepertje
halve gele paprika
2 lenteuitjes
1 teen knoflook
ca 100 gram blauwschimmelkaas (ik gebruik Bleu d'Auvergne)
wat geraspte kaas
peper en zout en (verse) nootmuskaat
een ei
1 eetlepel (plantaardige) melk
1 flinke eetlepel kikkererwtenmeel, of als je dat niet hebt, maizena
Peterselie
Olijfolie

Warm de oven voor op 180-200 graden.

Haal de steel uit de paddenstoelen en snij deze in kleine stukjes.
Schraap de donkere lamellen uit de kap van de paddenstoelen.
Snij de uitjes, de paprika, het pepertje en rasp of snij de selderij fijn.
Meng de gesneden groenten in een kom, knijp hierover de knoflook en maal peper en (een klein beetje) zout er overheen.
Klop het ei met de melk en het meel en roer dit door de groenten. Voeg ook de in brokjes gesneden blauwe kaas toe.

Leg de paddenstoelen op een drup olijfolie in een ovenschaal. Vul ze met het groenten/kaas/eimengsel.
Rasp hierover nog wat extra kaas en nootmuskaat.

Na ongeveer 20-30 minuten is de kaas mooi gesouffleerd en de paddenstoelen gaar. Kleine champignons duurt waarschijnlijk korter, dus hou ze in de gaten.Voeg eventueel halverwege een klein scheutje water toe aan de schaal om de paddenstoelen van onderaf te garen.

Strooi er royaal gehakte peterselie over.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten