dinsdag 4 maart 2014

Roergebakken bloemspruitjes met miso en paranoten

Bloemspruitjes zijn niet overal verkrijgbaar, of liever gezegd, bijna nergens verkrijgbaar, maar dit recept kan ook heel goed gemaakt worden met cavolo nero (ook wel palmkool of zwarte kool genoemd) of met boerenkool. 



Voor 1 persoon:
1 ui
1 teen knoflook
100 gram kool
80 gram paddestoelen (ik heb dit keer oesterzwammen gebruikt)
1 zakje miso (japanse soep)
Japanse sojasaus
40 gram paranoten

Was de spruitjes en snij de grotere exemplaren doormidden. Gebruik je cavolo nero of boerenkool, snij deze dan in dunne reepjes.
Snij de ui in dunne ringen en de knoflook in stukjes. Snij of breek de paddenstoelen.

Roerbak de ui tot die glazig ziet, voeg dan de knoflook toe en de spruitjes. Bak totdat de spruitjes iets beginnen te slinken. Hak de noten in grove stukken en bak samen met de paddenstoelen heel snel even mee. Blus de pan af met een half glaasje water en voeg het zakje miso toe.
Laat even een minuutje of 2 doorkoken, de kool moet nog knapperig zijn. Voeg op het laatst een drup Japanse sojasaus naar smaak toe.




Serveer met boekweitnoedels (soba), volkorenpasta of mihoen.

Eenvoudig, snel, super smaakvol en heel gezond!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen