donderdag 6 maart 2014

Overnight Oats: koude havermout

Ik geef toe, het is een beetje een mode-gerecht, maar ik begrijp heel goed waarom. Overnight oats, ofwel koude havermout is gewoon heel betaalbaar, praktisch en gezond. Zet het de avond van tevoren in de koelkast en je ontbijt is al klaar! Bovendien vind ik het persoonlijk lekkerder dan warme pap.




Basis voor éénpersoonsportie:
5 á 6 flinke eetlepels havermout
1/2 eetlepel chiazaad (of een eetlepel gebroken lijnzaad)
150 ml (plantaardige) melk. Ik gebruik havermelk.

Variabele vulling:
Ongezoet gedroogd fruit (rozijnen, abrikozen, cranberries, golden berries, goiji bessen, kersen, etc.)
Noten
Zaden (pompoenpitten, lijnzaad, zonnebloempitten)
Gedroogde of geroosterde kokos (plakjes, niet van die fijn geraspte die je gebruikt om mee te bakken)
Cocoa nibs
Vers fruit (blauwe bessen, bramen, frambozen, banaan, etc.)
Honing

Doe de havermout, het chiazaad en de melk in een afsluitbaar bakje. Vul aan met de droge ingrediënten waar je trek in hebt; wat gedroogd fruit, (gehakte) noten of zaden, cocoa nibs, kokos. Iedere combinatie die je maar lekker vindt! Voeg de melk toe en roer even door.
Ik zelf vind alleen gedroogd fruit al zoet genoeg, maar de echte zoetekauw kan evt. een theelepeltje honing toevoegen.

Zet in de koelkast met de deksel erop. De volgende ochtend hoef je je 'pap' alleen nog maar even door te roeren.

Vers fruit voeg je natuurlijk pas vlak voordat je gaat eten toe.


2 opmerkingen:

  1. Lijkt mij lekker ik doe het dan met vers fruit, mijn favoriet blauwe bessen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook dol op blauwe bessen Saida, vooral in een smoothie. maar nu niet in het seizoen...

    BeantwoordenVerwijderen